Moj pierwszy samochod-moje marzenie i moje lęki
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Re: Moj pierwszy samochod-moje marzenie i moje lęki
Jeśli to Twój pierwszy pojazd to polecam skupić się na czymś tanim aby nie było szkoda jak zarysujesz.
Z nami znajdziesz kredyt na auto w lowcakredytow.pl oraz w dobrej cenie kredyt mieszkaniowy na lowcakredytow.pl
No tak wybór pierwszego auta to sporo emocji. Ja teraz jeżdze mazdą, poszedłem w ślady brata i kupiłem w salonie Klimczak w Częstochowie. Mazda to sprawdzona marka, dobra, nieawaryjna. Więc na takie auto warto postawić
Moim pierwszym autem był ford mondeo w kombi. Bardzo duża kabaryna. Bałem się uczyć jeździć na tym samochodzie. Nigdy nie zapomnę ile razy gdzieś uderzyłem wyjeżdżając, albo parkując. Obecnie jeżdżę mniejszym autem, bo oplem corsą.
Jakiś mały samochód w gazie to niewielki wydatek. Tankujesz raz w miesiącu i jeździsz ile chcesz. Trzeba jednak uważać na usterki, dlatego warto wybrać mało awaryjne auto do którego części nie kosztują wiele. Jakiś opel lub ford i lepiej za mniej niż 10k na początek.
A jakie opony waszym zdaniem są najlepsze? Ja od jakiegoś czasu korzystam z Continental i jestem bardzo zadowolony. Na stronie https://www.continental-opony.pl/transport poinformowali mnie co i jak i dzięki temu nie mam już problemów ze ślizganiem się po mokrej powierzchni. Generalnie uważam, że o opony powinniśmy dbać, ponieważ nie da się ukryć, że mają kluczowe znaczenie, jeśli chodzi o nasze bezpieczeństwo.
Moje pierwsze auto to pamiętam jak dziś Golf II.