Kwas cytrynowy
Posty: 1
• Strona 1 z 1
Kwas cytrynowy
Korzyści z kwasu cytrynowego
Istnieje wiele powodów, dla których warto dodawać kwas cytrynowy do żywności, leków lub innych produktów. To może:
-Służy do utrzymywania świeżości żywności przez dłuższy czas. W niektórych przypadkach może zapobiegać zatruciu jadem kiełbasianym przenoszonym przez żywność , chorobie, która może być wywoływana przez domowe produkty w puszkach o niskiej zawartości kwasu.
-Może dłużej zachować świeżość kosmetyków i innych produktów.
-Kwas cytrynowy stosowany w medycynie może zabijać bakterie i obniżać poziom kwasu w moczu.
-Kwas cytrynowy jest dodawany do niektórych środków czystości.
https://vichemic.pl/produkt/kwas-cytrynowy-bezwodny-spoz-77-92-9
Istnieje wiele powodów, dla których warto dodawać kwas cytrynowy do żywności, leków lub innych produktów. To może:
-Służy do utrzymywania świeżości żywności przez dłuższy czas. W niektórych przypadkach może zapobiegać zatruciu jadem kiełbasianym przenoszonym przez żywność , chorobie, która może być wywoływana przez domowe produkty w puszkach o niskiej zawartości kwasu.
-Może dłużej zachować świeżość kosmetyków i innych produktów.
-Kwas cytrynowy stosowany w medycynie może zabijać bakterie i obniżać poziom kwasu w moczu.
-Kwas cytrynowy jest dodawany do niektórych środków czystości.
https://vichemic.pl/produkt/kwas-cytrynowy-bezwodny-spoz-77-92-9
Posty: 1
• Strona 1 z 1
Kto przegląda forum
Zidentyfikowani użytkownicy: malwinapiorek